onderzoek & projecten

onderzoek

Sneaky Fitness werkt! In één van de straten van Rotterdam West zijn metingen gedaan om te onderzoeken hoe veel effect een beweeginterventie heeft op voorbijgangers. De cijfers zijn indrukwekkend! 56% van de kinderen die voorbij loopt, wordt verleid tot een beetje extra beweging. Volwassenen wagen in 5% van de gevallen een poging tot verspringen. 

filosofie

Een Sneaky Fitness interventie of nudge zou altijd de volgende ingrediënten moeten bevatten om zoveel mogelijk beweging te ontlokken:

  1. Activator prikkel die alertheid activeert in de richting van de impuls.

  2. Impuls / Trigger ontlokken van de type actie of handeling.

  3. Motivator geeft direct feedback over resultaat.

  4. Challenger geeft de (persoonlijke) uitdaging aan van het (nog) (niet) te behalen doel.

 

Omdat interventies in gebruikelijke omgeving geplaatst worden, en dus in principe onverwachts zijn voor de gebruikelijke bezoeker, stimuleert de (1.) Activator het brein alert te zijn op iets wat komen gaat.. Belangrijk is dat de activator de richting aangeeft van de totale nudge, of in ieder geval de eerstvolgende handeling. De (2.) Impuls geeft duidelijk weer welk type actieve handeling van de inmiddels geactiveerde gebruiker wordt verwacht. De (3.) Motivator geeft direct- of indirect feedback over de gedane handeling, terwijl de (4.) Challenger, de uitdaging is die de gebruiker stimuleert om een beter record neer te zetten.

 

In het bovenstaande specifieke voorbeeld van de spring-interventie, zijn dit de 4 en 5 meter lijn welke stimuleert om de lat hoger te leggen.