wat we doen

Visie

Wij geloven dat menselijk gedrag kan worden aangepast door iets simpels als plezier.

Door op verschillende locaties in de buurt kleine beweging- spelletjes en toestellen te bouwen, willen wij een situatie creëren waarbij buurtbewoners uit de wijk niet naar de sportfaciliteit hoeven te lopen, maar onderweg van A naar B worden uitgedaagd om een spel te doen op een bewegingsonderdeel. Zonder trainingspak maar in gewone kleding. Het sporten is niet het doel op zich, maar een actie of beweging onderweg die de route net iets leuker maakt. Als wij van het bewegen een leuke bezigheid kunnen maken waarbij mensen even kunnen spelen/bewegen dan is ons doel bereikt.

Missie

In 2019 worden de eerste Sneaky Fitness interventies geplaatst in één van de wijken in Rotterdam, Bospolder-Tussendijken. Vanaf 2020 willen we Sneaky Fitness beschikbaar maken voor iedere stadsbewoner. Daarnaast blijven we onderzoek doen naar de effecten van Sneaky Fitness om inzicht te krijgen op welke manier we een volledige generatie meer kunnen laten bewegen.

nudging

Sneaky Fitness ontwikkelt urban interventions aan de hand van de motivatietechniek nudging. Met deze technieken kunnen we stadsbewoners een duwtje in de goede richting geven. Hierbij is Sneaky Fitness op één ding gebrand: door slimme ontwerpen mensen uit te dagen tot bewegen met één doel: lol maken. Onderzoek wijst uit dat elke dag een beetje bewegen niet alleen heel goed is voor lichaam en geest, maar het zelfs in heel veel gevallen aanzet tot meer beweging, of zelfs een drang naar sporten teweeg brengt. Plezier en beweging lokken we uit op verschillende manieren, met veel verschillende type interventies, maar alles is gebaseerd dezelfde psychologische basis principes van nudging, en, het werkt!

Lees hier meer over ons onderzoek en de filosofie erachter.